Kittentjes

afbeelding van Gemma
Blue mitted katertje

Wat vliegt de tijd! Een aantal weken geleden schrijf ik dat Ligita kittentjes gaat krijgen en inmiddels zijn die kittentjes geboren en al weer ruim twee weken oud, 6 februari is hun geboortedag.

De webcam staat een groot deel van de dag aan dus ze zijn te bewonderen, ze hebben zelfs al een hele fanclub ;-)

Aangezien de webcam niet zo duidelijk is dat de kleurtjes en varieteiten, laat staan het geslacht, daarop goed herkenbaar zijn, bij deze:

1 blue point mitted katertje

1 seal point mitted katertje

2 blue tortie mink poesjes

Het gaat tot heden goed met de kleintjes en ook Ligita is ontpopt als een zorgzaam moedertje. Zelfs oma komt aangerend als haar kleinkindertjes beginnen te piepen ... maar daar blijft het wel bij, want ze kijkt naar de kleintjes, ruikt aan ze maar dan heeft ze het al snel gezien en gaat haar eigen ding weer doen.

Ik heb al een paar keer beloofd om fotootjes te maken, dat is er helaas nog niet van gekomen ... vandaag gaat dat echt gebeuren en ga ik ze gelijk plaatsen ...

 

Update: 25 februari 2013.

Vergissing. Van wat ik dacht een blue mink katertje te zijn blijkt een blue tortie mink poesje.

Soms laat zich het geslacht wat moeilijker zien en na de geboorte heb ik niet meer gekeken. Maar het 'katertje' heeft in een keer een licht plekje op zijn pootje, meer specifiek, zijn teentje  ... Dat kan alleen maar creme zijn dus ter controle nog eens goed gekeken ... 'hij' blijkt nu overduidelijk 'zij' te zijn. Natuurlijk is zij er mij niet minder om.