De laatste dag van het jaar alweer

afbeelding van Gemma

Alweer even geleden dat ik hier wat geschreven heb en vandaag is het juist zo'n dag dat ik er wel eens even goed voor zou kunnen hebben gaan zitten. Maar helaas het zal er niet meer van komen vandaag, maar bij deze wil ik toch graag iedereen een hele fijne en veilige jaarwisseling toewensen!

Nog even snel dan.

 

Vandaag ben ik met mijn kleine antieke (of oud, ik heb er geen verstand van) (tafel)pendule naar de klokkenmaker bij ons in het dorp geweest. Een paar weken geleden kreeg ik plots de geest om de schouw weer eens van een ander kleurtje te voorzien. De klok, die helaas een tijdje terug gestopt is met tikken, moet ik verkassen omdat hij even gruwelijk in de weg staat. Ik zet hem op de kast en wat denk je? Begint hij zowaar helegaar spontaan te lopen ... Is dat even een verrassing ... een paar uur later tikt hij er nog steeds lustig op los. Enkele dagen later stopt hij er weer mee, maar ik bedenk dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat hij opgedraaid moet worden. Hoe het komt weet ik niet, het slagwerk krijg ik wel opgedraaid maar het loopwerk wil niet lukken. Beetje jammer wel, maar nu ik weet dat het klokje wel wil, zou ik hem zelf ook wel graag weer werkende willen zien, maar ja, reparatie van klokken is niet echt goedkoop. Toch maak ik een afspraak met de klokkenmaker,  het zou best wel eens aan de sleutel kunnen liggen, ik bedoel, waarom het slagwerk wel en het loopwerk niet ... voorheen ging beiden altijd goed. 

Ik ben zojuist bij de klokkenmaker geweest, vandaag moet bepaald mijn geluksdag zijn want het euvel ligt inderdaad aan de sleutel. Met de koop van een sleuteltje voor € 4,00 heb ik weer een prachtig lopend klokje ...