Welkom

GEMSDOLLS RAGDOLLS - in POINT - NONPOINT - SEPIA / MINK

Wij wonen in het buitengebied van het prachtige dorp Sint Michielsgestel in de provincie Noord Brabant, Nederland en ik ben hobbyfokker van het prachtige kattenras de 'RAGDOLL'.
Na een wat ongelukkige start in 1997/1998 met mijn 'Nederlandse' Ragdolls ben ik vanaf 1999 op zoek gegaan in het land van herkomst van dit prachtige ras, nl.: Amerika. Mijn interesse ging en gaat nog steeds uit naar Ragdolls uit de oude en bekende cattery's zoals Tuftytoes, Ragnarok, Twofold, Mourningdove. Gelukkig heb ik vanaf het eerste moment een erg leuk contact opgebouwd met Amerikaanse fokkers en het duurt niet lang of mijn eerste Amerikaanse Ragdoll, Eur.Ch. McLowery Royal Dutchi of GemSdolls, komt in oktober 1999 naar Nederland. Na Dutchi volgen er meer want mijn wensenlijstje groeit gestaag :-)

Aangezien ik maar een paar nestjes per jaar plan zal niet elke poes ieder jaar kitttens krijgen.
GemSdolls is een zogenaamde 'gesloten' cattery wat inhoudt dat mijn katers niet voor uitdekkingen beschikbaar worden gesteld.

Alhoewel het soms best wel heel erg handig zou zijn ;-) bevinden er zich in ons huis geen kooien.

Voor de volwassen Ragdolls is er over de breedte van het huis een stukje tuin van ca. 150 m2 afgeschermd waar ze als het een beetje weer is een frisse neus kunnen halen of genieten van het zonnetje.  Voor de kittens heb ik bewust gekozen om ze niet gewend te maken aan de buitenlucht omdat ik bij voorbaat niet kan zeggen of hun nieuwe baasjes ook een afgeschermde tuin hebben waar ze buiten kunnen spelen.
Onze dieren (en wij ook natuurlijk) leven in een rookvrije omgeving.

GemSdolls is een bij de Amerikaanse kattenclubs TICA en ACFA geregistreerde cattery.
Ik ben aangesloten bij de grootste en oudste Amerikaanse Ragdoll vereniging: RFCI alwaar mijn Ragdolls zijn/worden bijgeschreven op de Genetic Chart. Ik ben fokkerlid van BCF, lid van TICA Amerika en heb een geregistreerde cattery bij TICA Amerika en ACFA Amerika, ben oprichterslid van de Amerikaanse Ragdoll Breed Club - CFA Amerika en lid van de RVN.

Heeft u vragen of opmerkingen: mijn website biedt verschillende mogelijkheden om ons iets te laten weten.

Wegens de grote hoeveelheid SPAM is het helaas niet mogelijk om te reageren zonder inloggegevens. Inloggegevens kunt u via email opvragen ...

Een berichtje plaatsen in de CBox, rechts van de pagina, kan sowieso wel en een gewoon mailtje natuurlijk ook.

Voorlopig zullen er geen kittentjes geboren worden. De website houd ik nog wel bij en daar zullen best nog regelmatig leuke fotootjes en blogs vermeld gaan worden. 

Hopelijk veel surfplezier op mijn website die geheel in het teken staat van een prachtig kattenras: de Ragdoll, met zijn zeer bijzondere geschiedenis.

©opyright GemmaS - GemSdolls Ragdolls - All rights reserved.